Om Polar JewelryVi ser hver kollektion som en historie; hvert smykke er et kapitel designet til at tage dig med på en rejse.

BAG POLAR JEWELRY

 

I Polar Jewelrys DNA findes kærligheden til eksperimentering og leg med forskellige elementer. De to grundlæggere har kombineret hver deres utraditionelle og kreative baggrunde og skabt en unik hybridæstetik til deres smykker.

AWARDS

  

 

 

 


MATERIALER

 

Alle vores smykker er lavet i hånden af det fineste 925 sterlingsølv med 22 karat guld- eller rhodiumbelægning blandet med naturlige ferskvandsperler og røde bambuskoraller.
          
Alle vores smykker er lavet med genanvendt guld og sølv for at sikre mindre affald og en bedre fremtid for vores planet. 
Polar Jewelry går meget langt for at håndplukke materialer og farvepaletter af højeste kvalitet, der afspejler kollektionernes ambitioner. Et af vores vigtigste initiativer er etisk indkøb, der sikrer, at vores materialer er bæredygtige.

Hvorfor bambuskoraller?

Gennem tusinder af år er røde og lyserøde koraller brugt til smykker. Det er et smukt materiale, men mange mennesker er ikke klar over, at koraller er levende organismer, der høstes uhensigtsmæssigt og ikkebæredygtigt. Koraller udgør grundlaget for havets økosystem. Man kan sige, at koraller er havets regnskov, der byder på mad og husly til over 25 % af klodens marine økosystem. Den nuværende praksis med at høste koraller er ureguleret, og hvis denne praksis fortsætter, vil korallerne uddø.

Heldigvis er bambuskoraller et smukt alternativ til den røde og lyserøde koral. Navnet skyldes det bambuslignende udseende, og det er en koraltype, som vokser meget hurtigt på lavt hav. Bambuskoraller tilbyder de samme organiske paletter som andre koraller uden at bringe miljøet i fare. Rød bambuskoral stabiliseres eller indfarves for at opnå den ønskede nuance.

 

PRODUKTION

 

Vores produktion er dedikeret til bæredygtighed og er en del af The United Nations Global Compact, der fremmer arbejdskraft og menneskerettigheder, antikorruption og beskyttelse af miljøet. Derudover er produktionen medlem af The Responsible Jewellery Council, der leverer en international standard for ansvarlig praksis inden for smykkebranchen.
 

 Social responsibility

Social bevidsthed har været i Polar Jewelry's hjerte fra begyndelsen. Derfor har vi et samarbejde med Foreningen Grønlandske børn, som du kan læse mere om nedenfor:

OM FORENINGEN GRØNLANDSKE BØRN (FGB)

FGB arbejder for tryg barndom og bedre fremtid i både Grønland og Danmark. Foreningen Grønlandske Børn arbejder med hele opvæksten – fra mødregrupper over støtte af familiens liv til projekter for anbragte børn og bisidning for børn i Grønland. Organisationen har ca. 30 medarbejdere, ansatte i fem danske byer og fire grønlandske. Foreningen Grønlandske Børn blev etableret i 1924. H.M. Dronning Margrethe 2. er protektor.

Køb en Polar Jewelry bomuldspose og støt børnene i Grønland. Alt overskud på disse totes går til FGB, der støtter børn og familier beliggende i Grønland. Læs mere om sagen nedenfor.

OM SOMMER CAMPS

Hvert år inviterer vi alle børn i en by med i fire ugers sommeroplevelser. Oplevelserne sørger unge frivillige fra hele verden for at skabe, mens vi sammen med byens borgere og institutioner har sørget for rammerne. Typisk låner vi skolen og sportshallen og sørger for, at udstyr til at lege, lave idræt og være kreativ når frem. Vi arrangerer også, at hele byen bliver inviteret til at smage de tilrejsende frivilliges lokale retter ligesom de frivillige får mulighed for at opleve noget af det særligt grønlandske. I 2019 går turen til Paamiut i Vestgrønland og Ittoqqortoormiit i Østgrønland.

 

For mere information se: www.fgb.dk